FAQ Szójegyzék

Licenc
A licenc szót "engedély" értelemben használjuk. A szerző bizonyos feltételekkel engedélyt adhat arra, hogy a művét mások használják. Erről szól az adott műre vonatkozó License Agreement, vagyis a licencszerződés. Ez azt írja elő, hogy bár a szerző marad a mű tulajdonosa, bizonyos emberek, például vevők, felhasználók stb. bizonyos feltételek mellett használhatják a művet, illetve annak másolatait, sokszorosított példányait.
Mi az a KB (Kilobyte)?
A kilobájt a digitális információ egységbájtjának többszöröse. A Nemzetközi Egységrendszer (SI) a kilo előtagot 1000-nek definiálja; ezen meghatározás szerint egy kilobájt 1000 bájt. Az informatika egyes területein, különös tekintettel a (félvezető alapú) szilárdtest-memória kapacitására, a kilobájt általában 1024 bájtra utal.
PING
A Ping parancsot gyakran használják a számítógépek közötti IP-kapcsolat tesztelésére. Működése az ICMP csomagok küldése a célszámítógéphez, és egy olyan válasz várására, amely lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy a célszámítógép aktív-e vagy sem.